21 september 2017

Wethouder zegt toe dat verenigingen in de Hoekstee mogen blijven

Het verenigingsleven in Hoek van Holland hoeft zich niet langer zorgen te maken. Gisteren heeft Christine Zandberg (burgerraadslid CDA) tijdens een commissievergadering aan wethouder de Jonge om duidelijkheid gevraagd over de zorgen van huidige gebruikers van wijkcentrum De Hoekstee. Wethouder de Jonge heeft hierop de toezegging gedaan dat alle huidige gebruikers weer terug kunnen keren in het verbouwde Huis van de Wijk.

Hoek van Holland heeft lang moeten wachten, maar de transformatie van de Hoekstee in een Huis van de Wijk lijkt nu echt te vorderen. Daarvoor is een verbouwing van het wijkcentrum noodzakelijk. CDA’ers Christine Zandberg en Jacco van Dam (lid gebiedscommissie Hoek van Holland) hebben diverse geluiden ontvangen van huidige gebruikers die aangeven dat aan hen is medegedeeld dat er geen plek meer is in de Hoekstee.

Op dit moment wordt de Hoekstee gebruikt door vele actieve verenigingen. Het CDA Rotterdam hecht veel waarde aan het verenigingsleven als kracht van de samenleving. Christine Zandberg: “Ik begrijp de zorgen van de verenigingen over de toekomst. Reden voor het CDA om de wethouder hierop te bevragen. Deze heeft de toezegging gedaan dat alle huidige gebruikers weer terug kunnen keren in het verbouwde Huis van de Wijk”. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.