Laptops voor Rotterdamse schoolkinderen

Duizenden Rotterdamse kinderen hebben geen eigen computer ter beschikking om digitaal onderwijs te volgen. Ze moeten een computer of laptop delen met hun broertjes en zusjes, of ze moeten het onderwijs volgen op een mobiele telefoon. Veel ouders hebben momenteel niet de financiële middelen om voor ieder kind een laptop of computer aan te schaffen, hierdoor dreigen grote groepen Rotterdamse leerlingen achterstanden op te lopen omdat ze niet digitaal de les kunnen volgen, huiswerk niet kunnen inleveren, veel informatie mislopen, of in een sociaal isolement raken omdat er geen digitale communicatiemiddelen zijn. 

Heeft u ergens nog een ongebruikte laptop of computer liggen? Laat het ons wegen door een mailtje te sturen naar [email protected]. Dan zorgen wij dat deze terecht komt bij een Rotterdamse leerling die dit nodig heeft.

Wij willen u daarom ook verzoeken om deze oproep te delen binnen uw vereniging en persoonlijk netwerk. Zodat we met z'n allen kunnen voorkomen dat er grote achterstanden in het onderwijs ontstaan, vanwege het simpele feit dat er niet genoeg digitale middelen thuis beschikbaar zijn. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.