Foto's website Kieslijst

Tristan Vlok | Raadslid

Tristan Vlok (2001) is een geboren en getogen Zwijndrechtenaar die, ondanks zijn studie Politicologie in Leiden, nog steeds een inwoner van de wijk Walburg is.

"Alles wat mij vertrouwd is heb ik hier: m'n vrienden, verenigingen en ga zo maar door. Ik voel me verbonden met de gemeente en wil me de komende raadsperiode graag actief inzetten voor haar."

Niet voor niets ondersteund Tristan sinds december als raadscommissielid de Zwijndrechtse gemeentefractie van het CDA en is hij kandidaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Hij is kandidaat voor het CDA omdat hij wil strijden voor – en gelooft in – een Zwijndrecht dat krachtig in de regio ligt. Het realiseren van deze visie begint bij de inwoners van Zwijndrecht zelf. Het is dan ook belangrijk dat iedere inwoner weerbaar en zelfredzaam kan zijn, iets wat vaak helaas bemoeilijkt kan worden door juist de instanties waar kwetsbare mensen op zijn aangewezen.

"Dit onrecht oplossen - en daarnaast mijn algemene passie voor de publieke zaak - is een van de grootste drijfveren voor mij om in de politiek te gaan. Ik herken als student die af en toe ook een hulpvraag heeft hoe lastig het kan zijn om gedegen maatwerk te ontvangen. De kans om als raadslid mee te werken aan een visie op verbetering is er een uit duizenden en hoop ik met beide handen te mogen gaan aangrijpen!"

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.