19 april 2016

Vaderlandsliefde is geen ‘gevaarlijk nationalisme’

CDA'ers Sybrand Buma en Pieter Heerma willen dat Nederland zich bezint op fundamentele waarden. Zonder joods-christelijke waarden is Nederland niet weerbaar.

De komst van grote aantallen vluchtelingen stelt Nederland voor serieuze vragen. Bijvoorbeeld: hoe moet de samenleving zich verweren tegen radicale ideeën? Hoe verhouden mensen uit een andere cultuur zich tot de kernwaarden van de Nederlandse samenleving: vrijheid, tolerantie en naastenliefde.

'Wat bindt onze samenleving?'
CDA-leider Sybrand Buma en zijn collega-fractielid Pieter Heerma zijn zeer gemotiveerd die vragen niet alleen op te werpen, maar van een doordacht antwoord te voorzien. In het Lentenummer van het CDA-blad Christen Democratische Verkenningen komen ze met een pleidooi.
Lees verder op nd.nl

Column Hans Goslinga in Trouw: Historische breuk dreigt in het CDA

Reactie CDA campagneleider Hans Janssens in Trouw: Gezond patriottisme sluit migrant niet uit

Reactie Wil van der Kruijs op christendemocraat.nl: Over vaderlandsliefde...

Opinieartikel Piet de Jong in het Nederlands Dagblad: Vaderlandsliefde tegen de leegte

---
Reformatorisch Dagblad:
CDA waarschuwt voor 'liberale' inburgering

De overheid treedt de tienduizenden vluchtelingen die zich de afgelopen maanden hebben gevestigd in ons land te veel tegemoet met de boodschap: "Doe maar waar je zin in hebt, zo lang je andere niet lastig valt." Voor hun integratie is dat fnuikend, vreest CDA-partijleider Buma.

In het dinsdag verschenen CDA-blad Christen Democratische Verkenningen (CDV) stelt Buma samen met CDA- Tweede Kamerlid en woordvoerder integratie Heerma dat de overheid de joods-christelijke traditie veel nadrukkelijker moet uitdragen. Vluchtelingen moet "een gezonde vaderlandsliefde" worden bijgebracht, aldus de twee.

Lees verder op refdag.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.