20 september 2016

CDA-kamerlid Mona Keijzer naar Hoogeveen

CDA Hoogeveen heeft Mona Keijzer uitgenodigd in Hoogeveen. Keijzer is sinds 2012 CDA- woordvoerder voor AWBZ, WMO en jeugdzorg in de Tweede Kamer en daarvoor was zij wethouder zorg in Purmerend. Vrijdag 30 september is zij van 17.00 tot 19.00 in De Tamboer, daar gaat zij in gesprek met iedereen die dagelijks werkzaam is in of te maken heeft met zorg.

Keijzer kwam tijdens de bezuinigingen op de zorg regelmatig in het nieuws met felle kritiek op het beleid van de regering. Keijzer was vooral kritisch op de snelheid en de omvang van de zogenaamde decentralisaties, oftewel het overbrengen van de zorg van rijk naar gemeenten en zorgverzekeraars.

Ook werd Keijzer bekend met haar eigen meldpunt: Meld het Mona. In korte tijd kwamen daar honderden reacties op binnen. ‘Veelal verdrietige verhalen van mensen die vastliepen in de zorghervormingen’, aldus Keijzer. Ook deze maand liet Keijzer zich weer horen toen het Nibud met nieuwe cijfers over de bezuinigingen kwam. ‘Chronisch zieken lijken een vergeten groep voor het kabinet, de kabinetsplannen treffen hen onevenredig hard’, zo zei ze tegen de NOS en op haar Twitteraccount.

Vrijdag 30 september komt Mona Keijzer naar gemeente Hoogeveen. Eerst gaat zij op bezoek bij de dorpscoöperatie van Hollandscheveld. Vervolgens wordt zij ontvangen door het college van B&W om direct daarna bijgepraat te worden over de ouderenzorgketens bij de huisartsenpraktijken. Tot slot van haar bezoek zal zij om 17.00 twee uur lang in de foyer van De Tamboer in gesprek gaan met ervaringsdeskundigen uit de zorg. Dat kan overigens iedereen zijn, een directeur, een leidinggevende, maar vooral ook de mensen die dagelijks ‘de handen aan het bed’ zijn of mensen die zelf zorg nodig hebben. ‘Hoe meer gesprekken ik voer, hoe beter ik mijn debatten in de Tweede Kamer kan voeren,’ zo vindt Keijzer, daarom hoopt zij dat zoveel mogelijk mensen naar De Tamboer zullen komen. Uiteraard hoopt ook CDA Hoogeveen op een goede opkomst. De toegang is gratis en omdat het aan het einde van de middag plaats vindt, zal er voor een hapje en een drankje worden gezorgd.

20-09-2016

Erik-Jan Kreuze

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.