Klaas Kroezen

Raadslid

Ik ben getrouwd en we hebben samen vier kinderen. Ik ben docent aan het Roelof van Echten College in de vakken Frans, Geschiedenis en Maatschappijleer. Daarnaast ben

ik decaan (loopbaanadviseur) van leerlingen op de Mavo en de Theoretische Leerweg. Ook van een aantal internationale activiteiten ben ik coördinator: het vmbo-netwerk Drenthe-Lazio, het Erasmus+-project Level complete en het European Parlament Ambassador Schoolproject.

Ik sta voor de tweede keer op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen. Met mijn ervaring in politiek-bestuurlijke processen en kennis van de eerste periode wil ik mij graag verder inzetten om Hoogeveen de meest kindvriendelijke gemeente van Nederland te maken. Voor mij betekent dat: elke jongere optimale ontwikkelingskansen bieden, o.a. door activiteiten als Jong Hoogeveen, talentontwikkeling en een goede aansluiting van onderwijs op het bedrijfsleven (Hoogeveen-on-stage). Verder wil ik mij inzetten op het gebied van duurzaamheid en met inwoners en bedrijven van Hoogeveen een energie-neutrale gemeente maken. Samengevat: ik wil verbindingen maken tussen de lokale politiek en onderwijs, jongeren, duurzaamheid en Europa en daardoor Hoogeveen tot een thuis voor iedereen maken.

  • Woonplaats:     Hoogeveen
  • Telefoon:          06 12684569
  • E-mail:               [email protected]

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.