5. Aaf-Tineke Bisschop-Hiemstra

Kandidaten 2022

Mijn naam is Aaf-Tineke Bisschop-Hiemstra, ik ben 47 jaar en ik woon samen met mijn man en onze twee jongste zonen in Noordscheschut. Onze oudste zoon woont inmiddels op zichzelf in Hoogeveen. Mijn geboorteplaats is Bolsward en ik ben vervolgens opgegroeid in Hoogeveen en Noordscheschut. 
Noordscheschut is een dorp dat leeft en waar het prettig wonen is!

Ik ben ruim 23 jaar werkzaam geweest in de Financiële Dienstverlening bij verschillende lokale Rabobanken in adviesfuncties. Ik heb dit met veel plezier gedaan tot het moment dat ik mij moest specialiseren in één vakgebied. Dat past niet bij mij, ik ben namelijk breed geïnteresseerd. Daarom heb ik in 2019 de overstap gemaakt naar het onderwijs. Ik werk nu naar tevredenheid als docent in het MBO onderwijs bij Deltion College in Zwolle. Ik geef daar les in verschillende vakken gerelateerd aan de Financiële dienstverlening.

Naast mijn werk heb ik niet alleen veel opleidingen gedaan maar heb ik ook diverse vrijwilligersfuncties gehad passend bij de levensfase waarin ons gezin zich op dat moment bevond. Voorbeelden hiervan zijn bestuurslid van de speeltuinvereniging in Noordscheschut, leiding van de kindernevendienst bij de Gereformeerde Kerk Nieuweroord-Noordscheschut en lid van de kerkenraad bij dezelfde kerk.

Ik ben al op 12 oktober 2000 lid geworden van het CDA. Vervolgens ben ik pas in 2018 politiek actief geworden. Onze kinderen waren toen op een dusdanige leeftijd dat daarvoor ruimte ontstond in mijn leven. Sinds de verkiezingen van 2018 ben ik raadslid voor de CDA-fractie in Hoogeveen en bij de komende gemeenteraadsverkiezingen sta ik op nummer 5 op de lijst van CDA Hoogeveen.  

Ik ben kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen omdat ik mij graag wil inzetten voor plezierig wonen in de gemeente Hoogeveen en de dorpen daarbij een stem wil geven.
De inwoners van onze gemeente komen zelf met veel mooie initiatieven. Het is dan belangrijk dat de gemeente geen onnodige belemmeringen opwerpt maar zoveel als mogelijk faciliteert. In deze krappe woningmarkt is het belangrijk dat er voldoende nieuwe woningen gebouwd worden zodat zowel jong als oud(er) een passende woning kan vinden. Hoogeveen heeft veel goede voorzieningen, ik vind het belangrijk dat deze voorzieningen passend onderhouden worden zodat ze ook goed blijven.
Hierbij vind ik het belangrijk dat er ook aandacht is voor de dorpen en niet alleen voor de plaats Hoogeveen en dat de gemeente Hoogeveen financieel gezond is. Bij de financiële beslissingen moet niet alleen naar de korte termijn maar ook naar de lange termijn worden gekeken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.