CDA-fractie neemt besluit over zondagsopenstelling

De afgelopen maanden is er binnen de CDA-fractie veel gediscussieerd over de zondagsopenstelling. Binnen de CDA-fractie en -achterban wordt over de zondagsopenstelling verschillend gedacht. Volgende week donderdag wordt er in de gemeenteraad gestemd over een voorstel om de zondagsopenstelling van winkels vrij te geven tussen 13.00u en 18.00u. Zes fractieleden gaan tegen stemmen en twee fractieleden voor.

Nadat de zondagsopenstelling binnen de coalitie CDA, GB en CU een vrije kwestie is geworden, is binnen de CDA-fractie besloten het een individuele afweging te laten zijn of er voor of tegen een nieuw voorstel wordt gestemd. Fractievoorzitter Bert Otten: “Het CDA is een brede volkspartij waarin ruimte is voor iedereen. Binnen onze achterban wordt er verschillend over dit onderwerp gedacht, binnen de fractie is die ruimte er ook. Het past dan om ieder fractielid een individuele afweging te laten maken. Daarbij hebben we respect voor ieders afweging.”

De fractie van het CDA is tegen een 24-uurseconomie. De partij maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. “We vragen ons af of dit de samenleving is die we moeten willen. Aan de andere kant willen we de ogen niet sluiten voor de ontwikkelingen  die zichtbaar zijn in de samenleving. Het stemgedrag  van de CDA-fractie maakt dit zichtbaar,” aldus Otten.  

10-02-2017

Bert Otten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.