Mulder bedankt CDA Drenthe

De Tweede Kamerverkiezingen liggen inmiddels alweer een eindje achter ons. Het stof is neergedaald en de overwinningsroezen en verlieskaters zijn uitgeslapen. Het CDA kan terugkijken op een mooie en succesvolle campagne. Vooral in Hoogeveen was het CDA weer erg groot. Daarom komt Drents Kamerlid Agnes Mulder op 8 april naar Hoogeveen om alle CDA’ers en CDA-kiezers in Hoogeveen en Drenthe te bedanken.

In Hoogeveen werd het CDA de grootste partij met bijna zevenduizend van de ruim vierendertigduizend uitgebrachte stemmen. Op Agnes Mulder zelf waren ruim twaalfhonderd stemmen uitgebracht, behalve een aantal lijsttrekkers kreeg in Hoogeveen geen enkele andere kandidaat zoveel persoonlijke stemmen. En net als in het hele land, was de opkomst in Hoogeveen hoog. Ruim tachtig procent van de stemgerechtigden ging naar de stembus, vijf procent meer dan in 2012. Genoeg reden voor het CDA om zaterdag nog een laatste keer bij deze verkiezingen stil te staan.

Gratis koffie en thee
Het CDA gaat dat stil staan niet ergens in een zaaltje met genodigden doen. Mulder wil namelijk niet alleen de CDA-leden, maar ook de CDA-kiezers bedanken. En dus zal Mulder zaterdag 8 april met een grote groep CDA’ers koffie en thee uitdelen op de Hoofdstraat. Bij een bakkie is er dan volop gelegenheid om het herkozen Kamerlid, maar ook lokale CDA’ers te spreken. Mocht het weer dit niet toelaten, dan zal deze bijeenkomst verplaatst worden naar het Schipperhuus. Agnes Mulder is in Hoogeveen van 10.00 tot 11.30.

Afsluiting en start
Deze bijeenkomst op de Hoofdstraat is allereerst de afsluiting van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Maar voor CDA Hoogeveen is dit ook de start van een nieuwe serie flitspeilingen. Sinds 2015 gaat de lokale afdeling één of twee keer per maand de straat op met een ‘stelling van de dag’ en vraagt voorbijgangers om een reactie, zodat er in korte tijd gepeild kan worden hoe mensen ergens over denken. Ook nu de campagnes weer voorbij zijn, gaat CDA Hoogeveen daarmee door. Ideeën voor stellingen zijn van harte welkom.

 

04-04-2017

Peter Koekoek

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.