12 november 2020

Begroting 2021

Minder beleid en meer doen

Voor het vormgeven van onze samenleving bestaan geen bouwtekeningen. Ook niet in het gemeentehuis. Het zijn de mensen die onze gemeenschap maken. Dat was vóór de coronacrisis, dat is in de coronacrisis en dat zal na de coronacrisis ook zo zijn. We leven in een bijzondere tijd en juist daarom bekijken we als CDA-fractie de begroting 2021 vanuit de impact die deze heeft op onze samenleving.

Het CDA vindt het belangrijk dat er voldoende oog is voor de verbindende factoren in onze gemeente. Wij denken hierbij aan onze wijkcentra, buurt- en dorpshuizen. Zij hebben een belangrijke maatschappelijke en sociale functie in het dorp of de wijk. Maar ook de nijpende situaties in het verenigingsleven verdienen aandacht. Wat de CDA-fractie betreft moeten deze verbindende factoren ondersteund en waar mogelijk versterkt worden.

Om te zorgen dat Meppel een aantrekkelijke gemeente is en blijft, is het nodig dat we jonge mensen aan ons weten te binden. Daarom is extra inzet op woningen voor starters van groot belang. Daarnaast zien we de zorgen over de impact van de coronacrisis op jongeren en kinderen. Aandacht voor expliciete inzet op het gebied van jeugd- en jongerenwerk in onze gemeente is daarom nodig.

Het CDA pleit ervoor dat de middelen die beschikbaar komen voor het aanpakken van de corona-effecten rechtstreeks ten goede komen aan de gemeenschap. We willen met elkaar bereiken dat de financiële bijdrage leidt tot het direct dempen van de negatieve effecten van de coronacrisis. Minder beleid en meer doen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.