18 oktober 2018

Camperparkeerplaatsen

Onze bijdrage in de raadscommissie over dit voorstel was kritisch. Kritisch op de gebruikte argumenten om de raad voor te stellen om geen camperparkeerplaatsen aan te leggen. Met precies dezelfde argumenten kan volgens de CDA-fractie ook worden besloten om wel camperparkeerplaatsen aan te leggen. Het kwartje kan zogezegd beide kanten op vallen. Wij laten wij dat kwartje een kant op vallen door de vraag te beantwoorden welk probleem wij met dit voorstel oplossen. Daarbij hebben wij nog eens goed naar de motie gekeken die de basis vormt voor dit raadsvoorstel. Daarin wordt het college opgeroepen om met een voorstel te komen voor het realiseren van parkeerplaatsen voor grotere campers in of rondom het centrumgebied. 

Wij verwachten dat de realisatie van enkele parkeerplaatsen in het centrumgebied van Meppel geen oplossing is voor een probleem. Naar onze mening mijden grotere campers liever het centrum van steden vanwege de beperkte toegankelijkheid door de grootte van hun vervoersmiddel. Wij veronderstellen dat zij daarom vaak buiten het centrum of buiten de stedelijke omgeving hun bivak opslaan en daarna naar het mooie centrum van, in dit geval, Meppel trekken op een fiets, scooter of ander vervoersmiddel.

Tenslotte zien wij graag dat ook de recreatie ondernemers in onze gemeente hun graantje mee kunnen pikken, door de camperaars naar hen te verwijzen. En daarmee zeggen wij ook dat mensen met campers van harte welkom zijn in Meppel. Een paar camperparkeerplaatsen in het centrum voegen daar naar onze mening niet zo veel aan toe. Daarom heeft de CDA-fractie voor dit voorstel gestemd.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.