21 juni 2018

Herontwikkeling Het Vledder

Er was eens...

Zo zou het verhaal kunnen beginnen over de ontwikkelplannen voor Het Vledder. Ooit een ambitieus plan om dit gebied bij de binnenstad te betrekken, met winkels en een mooi plein.....

Een financiële crisis, miljoenen euro's afgeboekt en een prijswinnende ontwikkelaar die de handdoek in de ring heeft gegooid: nu lijkt er eindelijk een einde gekomen aan dit project. Weliswaar met veel minder winkels, minder plein en meer auto's op parkeerterreinen, maar wel met een akkoord met de projectontwikkelaar.

Natuurlijk is niet iedereen tevreden. Insprekers hebben dat ook duidelijk gemaakt. Maar er is ook een groot aantal om- en aanwonenden die snakken naar een afronding.

Alles overwegende heeft de CDA-fractie besloten in te stemmen met het raadsvoorstel om het Project Het Vledder nu af te ronden. Weliswaar met minder allure, minder winkels en met parkeren op het maaiveld, maar vooral om dit (te) lang lopende project tot een einde te brengen. Daarbij heeft onze fractie aangegeven dat het college bij de uitvoering maximale aandacht moet besteden aan de verkeersontwikkeling en het betrekken van de omwonenden bij de invulling van de publieke ruimte. Op naar een happy end.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.