26 februari 2017

CDA vierkant achter servicehaven Noordelijk-Flevoland!

De nieuwe maritieme servicehaven Noordelijk Flevoland (MSNF) moét er komen. Dat hebben verschillende afdelingen van het CDA zaterdag 11 februari nog eens benadrukt in een gezamenlijke bijeenkomst op Urk. Daar werden ze bijgepraat over de laatste stand van zaken.

De bijeenkomst was een initiatief van de Statenfractie om voor ons allemaal nog eens te benadrukken hoe belangrijk de haven is voor Urk en Noordoostpolder. We zijn er als afzonderlijke afdelingen al wel van overtuigd, maar een gezamenlijke uitspraak hierover maakt ons standpunt alleen nog maar krachtiger, was onze overtuiging.

Urker ondernemers
Het initiatief voor de nieuwe haven was genomen door een groep Urker ondernemers die groot belang hebben bij een uitbreiding van de havencapaciteit in Noordelijk Flevoland. Een van die ondernemers is Balk Shipyard, een grote werf die nu nog bij de dorpsingang in een te krap jasje zit. Vertegenwoordigers van CDA Urk, NOP, Dronten, Waterschap Zuiderzeeland en Flevoland en van de initiatiefnemers waren te gast bij Balk om van verschillende kanten te horen hoe groot het belang is van de haven.

Belang
Een belang dat volledig door de CDA’ers werd onderschreven. Gedeputeerde Jan Nico Appelman maakte heel duidelijk dat de onderhandelingen met de gemeenten Urk en NOP in een cruciale fase zitten. Er is echter nog het een en ander nodig van de verschillende partijen voordat het sein op groen kan gaan. Het CDA hoopt in elk geval dat deze onderhandelingen positief worden afgerond en dat die servicehaven ("een garage langs de belangrijkste scheepvaartroute van Nederland”) zo spoedig mogelijk wordt gerealiseerd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.