21 september 2023

Thema-avond 10 oktober

Waar trek jij de lijn?

Op dinsdagavond 10 oktober 2023 organiseert het CDA De Fryske Marren in samenwerking met Esther Hoekstra en het RIEC Noord Nederland een bijeenkomst over drugsgebruik en daaraan gerelateerde ondermijnende criminaliteit, met als titel: Waar trek jij de lijn?

Het doel van de avond is onze inwoners bewust te maken van de drugsgerelateerde criminaliteit in onze gemeente en de methodes waarmee criminelen jongeren ronselen voor de (drugs)criminaliteit.

RIEC Noord Nederland verzorgt een deel van deze avond en gaat in op de ondermijnende criminaliteit in onze regio en zoomt daarbij in op drugs. Wat is ondermijnende criminaliteit? Waar zijn in onze regio drugslaboratoria gesloten, hoe gaan criminelen te werk?

Esther Hoekstra is trainer van het programma Leerlingalert. Zij gaat in op de methodes waarmee criminelen jongeren ronselen voor het criminele circuit. Het begint met het uitlenen van een pinpasje en dan…. Hoe kunnen wij onze jeugd beschermen en bewust maken? Ook zal Esther ons meer vertellen over de verschillende soorten drugs en de daaraan gerelateerde gevaren.

Tijdens de avond is er voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en met elkaar van gedachten te wisselen.

Wanneer:           10 oktober 2023, 20.00 uur in de Beachclub Lemmer

Toegang:            Gratis, inclusief koffie en een drankje

Voor wie:            Iedere geïnteresseerde

Wees welkom! Tot 10 oktober a.s. !

Met vriendelijke groet, CDA De Fryske Marren

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.