Luciënne Boelsma-Hoekstra

Idskenhuizen

Woonplaats: Idskenhuizen
Mailadres: [email protected]

Persoonlijk

Mijn naam is Luciënne Boelsma-Hoekstra, ik woon in Idskenhuizen op een melkveehouderijbedrijf samen met mijn man Michiel en 4 jongens (Johannes, Jan-Rein, Harmen en Corwin). Op dit moment ben ik wethouder in De Fryske Marren en in mijn vrije tijd sta ik graag langs de lijn op de voetbalvelden. Daarnaast wandel en schaats ik graag.

Politiek

Ik ben al geruime tijd lid van het CDA omdat de kernwaarden van het CDA heel goed passen bij hoe ik in het leven sta. Je bent er voor een ander, maar laat diegene wel in zijn/haar kracht. Je kijkt met een brede blik naar de toekomst, zodat er perspectief is voor onze kinderen en bovenal is het een partij van mensen die middenin de samenleving staan.

Wat hebben we de afgelopen periode bereikt?

Het CDA heeft in de afgelopen periode oog gehad voor de verenigingen en dorpshuizen die financiële problemen door corona hebben gehad door een coronafonds in het leven te roepen. De woningenkrapte was en is een groot probleem. Er zijn wel heel veel ideeën in dorpen, maar hoe zorg je ervoor dat de schep ook in de grond gaat. Het CDA heeft ervoor gezorgd dat er een woningbouwcoördinator komt die dorpen hierbij kan helpen. Om onze klimaatdoelen te halen, moeten ook kleine initiatieven voor mensen met een wat smallere beurs van de grond komen. Het CDA heeft hiervoor een duurzaamheidsfonds ingesteld. En als laatste punt vind ik het belangrijk dat het CDA bij ontwikkelingen altijd naar de kansen kijkt.

Waar ga ik me voor inzetten?

In de volgende periode wil ik me inzetten voor het kunnen ‘meedoen’ van mensen in de Fryske Marren, van sport tot cultuur en van verjaardagscadeautjes tot voldoende geld om de lasten te betalen.

Denk niet in problemen, maar in oplossingen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.