Geeske Homma-Visser

Bakhuizen

Woonplaats: Bakhuizen
Mailadres: [email protected]
Mobiel: 06 1482 5000

Persoonlijk

Ik ben Geeske Homma-Visser en ben getrouwd met Henk, samen hebben we drie dochters: Lisanne, Karen en Danique. Ik ben geboren (in 1965) en getogen in Bakhuizen. Vanwege werk hebben we in Espel (NOP), Bolsward en Zwolle gewoond, maar sinds 2008 wonen we weer in Bakhuizen waar we een eigen verzekeringskantoor aan huis hebben. Ik heb 25 jaar in het basisonderwijs gewerkt en werk sinds 2013 mee in het bedrijf van mijn man. Onze gezamenlijk hobby is muziek maken; ik speel saxofoon bij muziekvereniging "Euphonia". Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk in de Sint Odulpuskerk en zit ik in het bestuur van de LearnFoundation, die zich inzet voor goed onderwijs in Kenia.

Politiek

In 2017 ben ik gevraagd voor de kandidatenlijst van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Ik heb 'ja' gezegd en ben lid geworden van de partij waarmee ik ben opgegroeid en waar ik zelf altijd al op stemde. Ik kwam terecht in een warm nest, waar ik me direct thuis voelde, ook al had ik geen enkele politieke ervaring. Op 21 maart 2018 werd ik met voorkeursstemmen gekozen in de gemeenteraad van De Fryske Marren. Sinds 16 maart 2022 zit ik voor de 2e periode in de gemeenteraad van De Fryske Marren.

Ervaringen in de afgelopen periode 

De eerste 4 jaar heb ik mogen ervaren hoe het is om raadslid te zijn. Wat komt er veel bij kijken en wat is het dan fijn om in een relatief grote fractie met ervaren mensen te zitten. Natuurlijk wist ik dat je besluiten moet nemen en dat je het daarbij niet altijd iedereen naar de zin kunt doen. Het mooiste is toch wel dat je vooral buiten de raadszaal heel veel nieuwe mensen ontmoet, op bezoek bij de plaatselijke belangen en bedrijven, in gesprek met verenigingen, een bakje koffie drinken bij mensen die een probleem hebben met de gemeente en ze dan met de juiste persoon in contact brengen zodat het probleem opgelost wordt. 

In de raad ben ik vooral bezig geweest met dossiers op het gebied van gezondheid, onderwijs en cultuur. 

Waar ga ik me voor inzetten

Bakhuizen en Joure liggen nog steeds evenver uit elkaar als 4 jaar geleden. Toch heb ik mogen ervaren dat mensen mij weten te vinden en dat ik zaken die van belang zijn over en weer kan overbrengen. Daar ga ik deze periode zeker mee door. Verder heb ik me sterk gemaakt voor de dorpshuizen en het verenigingsleven. De coronapandemie heeft hen zwaar geraakt en de komende periode zullen we moeten afwachten of en hoe zij hier uit zullen komen en hoe de gemeente hen hierbij kan ondersteunen. 

Samen gaan we ons de komende 4 jaar weer inzetten voor een mooie gemeente, waar het voor iedereen, waar je ook woont, goed wonen, werken en recreëren is.

Samen kom je verder.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.