Jan van Zanden

Joure - Fractievoorzitter

Woonplaats: Joure
Mailadres: [email protected]
Mobiel: 06 1714 6131

Persoonlijk

Geboren en getogen Stellingwerver (Appelscha) en na 32 jaar in Oudehaske gewoond te hebben recent Jouster geworden. Getrouwd met Diny en we hebben samen 4 kinderen. Ik heb een accountantsachtergrond en ben nu zelfstandig bedrijfsadviseur (De Arena Bedrijfsadvies). Mijn hobby’s zijn fietsen (race/MTB), schaatsen en wandelen. Daarnaast ben ik actief in diverse bestuursfuncties op gebied van cultuur, sport en zorg.

Politiek

Al vele jaren CDA-lid. In begin niet actief, maar laatste jaren wel en vanaf 2018 raadslid in De Fryske Marren. Voel me helemaal thuis bij CDA vanuit haar grondbeginselen met aandacht voor het mens-zijn.

Wat hebben we de afgelopen periode bereikt?

Ondanks de Coronatijd de afstand tussen inwoners en gemeenteraad verkleind. Dit is gerealiseerd via plaatselijke - en dorpsbelangen. Verbeteren leesbaarheid financiële stukken voor de inwoners. Bewust maken van energietransitie naar een beter leefklimaat.

Waar ga ik me voor inzetten?

Kansen voor jongeren. Gedegen financieel beleid. De rekening niet bij onze jeugd neerleggen. Balans zoeken in economie en ecologie.

Perspectief en dynamiek creëren in onze prachtige gemeente voor iedereen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.