Ria Derks

Bantega

Woonplaats:
Bantega
 
Contact gegevens:
Telefoon: 0514-551207
Mobiel: 0636497953
Email: r.derks.cda@raad.defryskemarren.nl
 
Persoonlijk
Mijn naam is Ria Derks geboren in de zomer van 1962, ben gehuwd met Jan en moeder van twee zonen en één dochter. Samen met Jan en oudste zoon hebben wij in maatschap een melkveebedrijf in Bantega.
Ik heb 30 jaar als verloskundige gewerkt, in het voorjaar van 2017 heb ik definitief voor het melkveebedrijf gekozen. Daarnaast ben ik bestuurder bij verschillende agrarische bedrijven en raadslid voor het CDA.
 
Politiek
Het CDA sluit zich zowel in haar politieke ambities als in haar visie op hoe de samenleving zich tot elkaar zou moeten verhouden naadloos aan bij de wijze waarop ik in het leven sta. Dat betekent voor mij dat je ook je verantwoordelijkheden neemt en je talenten inzet.
 
Interesse
Voor hobby's heb ik niet veel tijd, wij wandelen graag, en daarnaast kan ik genieten van een goed boek.
 
Wat hebben wij bereikt de afgelopen vier jaar
Na 4 jaar raadslidmaatschap van de meest aansprekende partij in onze mooie gemeente, wil ik graag nog vier jaar door. Vier jaar geleden stonden we voor forse bezuinigingen en dat vroeg om lastige afwegingen en moeilijke keuzes. Vrijwel iedere inwoner heeft de bezuinigingen aan den lijve ondervonden. Gelukkig hangt de vlag er de komende jaren anders bij! Maar ook betere tijden vragen om zorgvuldige afwegingen en keuzes.

Onze inwoners daar doen we het voor, niet alleen, maar samen met u, want: - Er liggen grote uitdagingen, als het gaat om klimaatverandering en duurzaamheid. Uitdagingen betekenen ook kansen, die ik graag met onze inwoners wil oppakken. - Met een aantrekkende economie is er voor steeds meer inwoners kans op werk, belangrijk want arbeid biedt naast inkomen, zoveel meer, contacten, gewaardeerd worden. Daar wil ik mij voor inzetten. - Aandacht voor de kernen, dit in samenspraak met de inwoners, want in uw dorp speelt zich grotendeels het leven van u als inwoner af. De dorpencoördinator blijft de spin in het web.
 
Komende tijd
De komende 4 jaar bouwen we verder, ik wil dit graag samen met u doen, ik hoop u te ontmoeten en te spreken!
 
Slogan
Willen is Kunnen!

We hebben een fantastisch team, samen met u zetten we onze schouders eronder met een prachtig resultaat als uitkomst.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.