09 november 2022

CDA Apeldoorn dient 2 amendementen en 1 motie in bij begroting gemeente Apeldoorn

Het CDA Apeldoorn heeft in de afgelopen weken enkele malen gereageerd op de begroting. Vanzelfsprekend eerst in de technische vragen ronde, waarin meer dan 300 verzamelde vragen (van alle partijen) door de financiele ambtenaren zijn beantwoord. Vervolgens wordt de begroting behandeld en besproken in een hoorzitten met insprekers en debat, maar ook in de algemene beschouwingen.

In de afgelopen weken heeft het CDA Apeldoorn benadrukt wat voor haar belangrijk is. Veiligheid, preventie ten aanzien van vechtscheidingen en voorkomen van laaggeletterdheid, maar ook de juiste woorden gebruiken bij het benoemen van de opgaven in het buitengebied van Beemte-Broekland en Klarenbeek. Woorden doen er toe. Ook in een begroting.

De ingediende amendementen worden onder andere ondersteund door WijApeldoorn en Christen Unie. Meer steun wordt tijdens de behandeling van de begroting op 10 november verwacht. 

Persbericht

Om aandacht te vragen voor datgene wat het CDA Apeldoorn van belang vindt én meer achtergrond te geven bij haar overwegingen is er een persbericht uitgestuurd naar de lokale nieuwsmedia. Het volledige persbericht is hier te lezen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.