01 juni 2022

Fractievoorzitter van het CDA Apeldoorn Jan Dirk van der Borg vertrekt uit de Apeldoornse gemeenteraad

Van der Borg is door het CDA voorgedragen als wethouder in Papendrecht. Beide functies zijn niet met elkaar te verenigen. Hij is vanaf 2010 actief voor het CDA in Apeldoorn. Eerst als fractievertegenwoordiger en vanaf 2014 als raadslid en fractievoorzitter.

Van der Borg: ‘ik kijk terug op een mooie periode in de Apeldoornse gemeenteraad, waarin ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Apeldoorn, een financieel gezond Apeldoorn en een stabiel gemeentebestuur. Daar ben ik trots op.’

Het bestuur van het CDA Apeldoorn vindt het jammer dat Jan Dirk van der Borg uit Apeldoorn vertrekt. Hij is met zijn deskundigheid en betrouwbaarheid van belang geweest voor het CDA Apeldoorn en de Apeldoornse politiek. We wensen hem veel succes met deze nieuwe stap als wethouder in Papendrecht en zijn ervan overtuigd dat hij daar net zoals hier in Apeldoorn voor het CDA-geluid zal staan.

Op 16 juni zal Martin Fransen als raadslid geïnstalleerd worden voor het CDA Apeldoorn als opvolger van Jan Dirk van der Borg. Samen met Alinda Fredriks zal Martin Fransen de raadsfractie van het CDA Apeldoorn vormen.

Het CDA Apeldoorn is blij dat we een kundige en ervaren opvolger hebben en wenst de raadsfractie in zijn nieuwe samenstelling veel succes. Vanuit de grondbeginselen van het CDA zullen ze op een opbouwende wijze het nieuwe Apeldoornse college controleren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.