18 augustus 2023

Schriftelijke vragen over spouwmuurisolatie

Het CDA Apeldoorn heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester & Wethouders over 'Isoleren in isolement'. Het CDA Apeldoorn reageert daarmee op de recente uitspraak van de Raad van State in een langslepende zaak over onderzoek bij spouwmuurisolatie. 
 

De uitspraak heeft mogelijk tot gevolg dat het onderzoek naar in de spouw aanwezige vleermuizen moet worden uitgebreid. Nu wordt een enkel camera-onderzoek uitgevoerd en voldoende geacht. Na deze uitspraak is wellicht een volledig ecologisch onderzoek noodzakelijk. Dit kan de kosten van het isoleren van woningen veel hoger maken. 
 

in het kader van de doelen van Apeldoorn om zuiniger met energie om te gaan wordt gewerkt aan een isolatieplan. Het CDA Apeldoorn wil graag weten wat de effecten zijn van de uitspraak op dit plan. 
 

Daarnaast heeft de partij zorgen over de bereikbaarheid van de mogelijkheid tot isoleren voor particuliere woningbezitters als de kosten veel hoger komen te liggen. Ook de woningbouwcorporaties kunnen hierdoor worden getroffen. De beantwoording van de vragen neemt vier weken in beslag. 
 

De volledige vragen kunt u hier nalezen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.