17 maart 2024

Thema bijeenkomst: Onderwijs en ondermijning

ONDERWIJS EN ONDERMIJNING, HOE DAN?

Op woensdag 27 maart 2024 organiseert het CDA Apeldoorn haar volgende themabijeenkomst. Iedereen is welkom, ook als je geen lid of betrokkenheid hebt bij onze partij. De bijeenkomst heeft de titel ‘Onderwijs & Ondermijning'. Twee zaken die eigenlijk totaal niet bij elkaar horen, maar toch helaas steeds meer met elkaar te maken lijken te hebben. Wij hebben vier sprekers die allen een ander perspectief kunnen bieden. Van politie Apeldoorn tot bureau HALT, van Onderwijs tot Politiek. Wat is nou precies ondermijning en hoe signaleren of bestrijden we dat? Wie speelt welke rol in een ondermijningsdossier. En welke rol kunnen we lokaal spelen bij het beschermen van kwetsbare jongeren. De gratis toegankelijke bijeenkomst vindt plaats in het Denksportcentrum Apeldoorn aan de Dubbelbeek 24 in Apeldoorn. Aanvang 19.30 uur. Zaal open 19:00 uur.

Net als tijdens een voorgaande bijeenkomst kiest het CDA Apeldoorn ervoor om scherpe dilemma’s tegenover elkaar te zetten. Thema’s die schuren en soms pijn kunnen doen. Dat is duidelijk zichtbaar bij deze twee zaken die eigenlijk niets met elkaar van doen zouden moeten hebben. 

We zijn ons bewust van het feit dat veel betrokkenen, zoals burgemeester, handhaving en politie zeer begaan zijn met het thema. Daarnaast zien we ook dat schoolbesturen worstelen met de steeds verder op het schoolplein aanwezige criminaliteit. Van drugsgebruik, drugstransport, sextortion of andersoortige activiteiten die jongeren op het criminele pad brengen. Vaak ook het begin van overlast of zwaardere criminaliteit. 

Oud CDA Tweede Kamerlid Anne Kuik, die veel heeft bereikt op dit thema (waaronder het verbod op lachgas) komt vertellen over de rol van de landelijke politiek. We brengen het thema naar Apeldoorn door de teamchef van de politie Apeldoorn, Sjoerd Obbink, te laten spreken. En we zijn zeer verguld dat John Odinot, bestuurder bij de Veluwse Onderwijs Groep ons wil meenemen in hoe deze scholen handelen bij dreigende ondermijning. Tenslotte is ook bureau halt aanwezig. Petra van den Berg neemt ons mee in maatregelen die jongeren weer op het rechte pad moeten brengen, maar ook voorkomen dat er een strafblad ontstaat. 

In het tweede deel van het programma is er ruimte voor een panel-discussie, waarin aan de hand van stellingen en vragen vanuit het publiek kan worden stilgestaan bij de dilemma’s, maar ook bij de oplossingen. De discussie worden geleid door oud-Apeldoorn-wethouder Nathan Stukker. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen vanuit het publiek.

Iedereen is van harte welkom vanaf 19:00 uur in het Denksport-gebouw aan de Dubbelbeek in Apeldoorn. Een kopje koffie staat klaar. Het programma start om half acht en wordt onderbroken door een pauze. Omstreeks 21:30 uur eindigt het programma en is gelegenheid tot napraten met de betrokkenen. Aanmelden is niet verplicht maar wordt gewaardeerd. Dat kan via de contactpagina van deze website. 

We verheugen ons op uw komst. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.