14 april 2024

Lingewaarders op bezoek bij Europees Parlement

Altijd al eens willen weten hoe het Europees Parlement werkt? Maandag 15 april 2024 ontdekten 55 Lingewaarders hoe de vork in de steel zit.

Tom Berendsen (Europarlementariër voor CDA fractie) nodigde het CDA Lingewaard uit voor een bezoek. CDA Lingewaard heeft de uitnodiging aangenomen en verspreid onder diverse Lingewaardse maatschappelijke organisaties. Lingewaardse vrijwilligers vormen immers het cement van de samenleving. 

Zo kwam afgelopen maandag een diverse groep van alle leeftijden en achtergronden bij elkaar. Betrokkenen bij Wijkplatforms, Jongerenraad, cursus Politiek Actief,  Adviesraad Sociaal Domein, Zwerfafvalbrigade, KBO en CDA Lingewaard kregen een volledig verzorgde busreis vanuit Huissen en Bemmel naar Brussel. 

In Brussel werd door Tom Berendsen en zijn medewerker Anna Schröder uitgelegd hoe parlementsleden werken en hoe de besluitvorming en stemming gaat. Ook de inrichting en aankleding van de parlementszalen in Brussel en Straatsburg werd toegelicht. Indrukwekkend is ook hoeveel tolken er nodig zijn om alle deelnemers te bedienen (72 tolken voor 24 talen). 

Na afloop van de uitleg en rondleiding werd een mooie rondrit door Brussel verzorgd, met als eindpunt het bekende Atomium. Vandaar volgde de terugreis. Overduidelijk was merkbaar dat alle deelnemers een mooie en interessante dag hebben gehad. Herman Geerts (CDA) wordt hartelijk bedankt voor de organisatie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.