2. Boukje Raes

Raadslid -- Huissen

Ik ben geboren in het Limburgse Geleen. Op zeer jeugdige leeftijd werd ik aangenomen op Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en combineerde ik mijn vwo-opleiding in Limburg met de vooropleiding van het Conservatorium in Den Haag.

Tijdens mijn hbo-opleiding (viool) ben ik gestart met bestuurskunde aan de Universiteit Leiden, zodat er naast een muziekcarrière meer opties zouden zijn op de arbeidsmarkt.

Ik kreeg een vaste baan in Het Gelders Orkest (Phion) waarmee mijn muzikale carrière startte en we een woning kochten in Bemmel, dichtbij werk. Inmiddels zijn we met ons gezin verhuisd naar Huissen. Naast mijn orkestbaan geef ik les, ben ik parttime adviseur public affairs en speel ik in kleine bezettingen. Met mijn trio en kwartet heb ik verschillende internationale tournees gemaakt door Hongarije, Roemenië, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Griekenland.

Waarom actief in de politiek? Toen in 2012 drastisch werd bezuinigd in de cultuursector heb ik kans gezien om mijn studie bestuurskunde en brede interesse in te gaan zetten in de politiek. Als fractievoorzitter ben ik woordvoerder op cultuur, zorg, financiën en inwonerparticipatie. Een goed besluit kan pas genomen worden na hoor en wederhoor; nadat iedereen zijn zegje heeft kunnen doen.

Ook de stem van minderheden is belangrijk. Politiek is namelijk niet alleen de massa vertegenwoordigen; het waardevolle zit vaak ook in kleine onderwerpen en vertegenwoordigingen.

Door te luisteren en de dialoog aan te gaan kan er op basis van zoveel mogelijk inzichten en meningen een besluit genomen worden. Hiermee bewaken we de lokale democratie en werken we aan een gemeente met gelukkige inwoners.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.