8. Helgo Borgers

PA-Lid -- Bemmel

Ik ben op 25 januari 1965 geboren in Huissen. Najaar 1968 ben ik met mijn ouders en broers naar Bemmel verhuisd. In 1983 heb ik mijn VWO “bèta” diploma behaald (Canisius College in Nijmegen). 

Van 1983 tot 1987 heb ik weg- en waterbouwkunde gestudeerd aan de HTS in Arnhem. Leuk detail is dat ik in 1985, een half jaar stage heb mogen lopen bij de bouw van de Pleybrug! Aansluitend heb ik Groningen mijn 2e HTS diploma gehaald. Na mijn diensttijd bij de genie in Vught en later Wezep, ben ik gaan werken in de projectontwikkeling bij Sanders Verenigde Bedrijven in Arnhem.

Na wat omzwervingen ben ik vanaf 2008 werkzaam als regiomanager Oost bij Van Wanrooij Projectontwikkeling, waar ik verantwoordelijk ben voor de ontwikkeling en verkoop van woningen en in voorkomende gevallen ook voor de grondexploitaties binnen mijn eigen regio.

Privé ben ik sinds 1993 getrouwd met Loes en wij hebben 4 volwassen kinderen. Mijn grootste hobby is het voetbal. Enkele jaren terug heb ik noodgedwongen moeten stoppen en ben ik nauw betrokken geweest bij de samenstelling van het jubileumboek van Sportclub Bemmel. Verder schrijf ik met regelmaat wel eens artikel voor de historische kring in Bemmel. Onlangs is er in Tabula Batavorum een artikel van mijn hand verschenen over de ontwikkeling van de sport in de Over-Betuwe in de periode tot de 2e wereldoorlog. In de zomerdag ben ik verder veel op de wielrenfiets te vinden.

De huidige woningmarkt vraagt om een pro-actieve houding van de gemeente en politiek. Soms moet je buiten de gebaande paden wandelen om woningen voor starters of senioren te kunnen realiseren. Ik zal me daarom voor CDA Lingewaard hierin gaan verdiepen en hierin gaan adviseren. Ik kan 30 jaar ervaring “van de andere kant van de tafel” inbrengen!

Bescherming van onze gemeente tegen de grote oprukkende steden en het behoud van de eigen identiteit en cultuur, waar mijn voorouders (die generaties lang in Lingewaard hebben gewoond) voor geknokt hebben, vind ik belangrijk. Een goed rentmeesterschap is één van de pijlers van het CDA en dit zal altijd zwaar moeten meewegen bij alle belangrijke beslissingen en keuzes die we met elkaar maken!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.