Loes van Enckevort

Secretaris

Loes van Enckevort – Bouwens (1993) is getrouwd met Thijs van Enckevort en moeder van Mara (4 jaar) en Jim (1 jaar). Geboren en getogen in het Gelderse Gendt, en sinds 2018 woonachtig in Bemmel. Opgegroeid op een boerderij, als jongste dochter van een agrarisch ondernemer. Van jongs af aan geleerd om samen te werken met de natuur en ons landschap maar daarnaast ook oog te hebben voor economische belangen.

“Na mijn fijne jeugd in Gendt ben ik in Nijmegen rechten gaan studeren. Sinds 2019 werkzaam bij de gemeente Rhenen, waar ik nu als projectleider ruimtelijke projecten werk. Ik ben enthousiast over de maatschappelijke relevantie van mijn werk. Alle ontwikkelingen die verband houden met de fysieke leefomgeving hebben invloed op mijn werk. Ik ben een bevlogen en innovatieve verbinder die denken en doen op een natuurlijke wijze combineert. Erg pragmatisch en doelgericht, maar gezelligheid is eveneens net zo belangrijk.”

“Als persoon sta ik midden in de maatschappij, lid geweest van verschillende sportverenigingen, van waterpolo tot handbal. Daarnaast ben ik actief bij de plaatselijke kindercarnaval en bestuurslid van de optochtcommissie. Graag zet ik mij in voor de volgende generatie. Voor hen is voldoende volkshuisvesting, een vaste baan en een gedurfde energietransitie belangrijk.

Daarnaast zet ik mij in voor de leefbaarheid van de dorpen: een thuis is meer dan een huis. Samenhang tussen de verenigingen: het accommoderen en financieel ondersteunen van verenigingen. De verenigingen en het MKB zorgen voor vitale dorpen, verbinding en saamhorigheid. Ik sta voor een goede combinatie tussen wonen, natuur en duurzaamheid: wonen met behoud van ons open landschap. Fijn wonen in Gelderland (en in Lingewaard) betekent behoud van onze groene kwaliteiten."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.