Wibo Wenting

Penningmeester

In 1975 ben ik in Didam geboren en heb ik zodoende als jonge jongen kennis gemaakt met het boerenfamilie bedrijf in de veehouderij. Voor de liefde ben ik naar Bemmel verhuist, tot grote tevredenheid. Ik woon hier nu inmiddels ruim 20 jaar, samen met mijn vrouw en onze vier kinderen die hier ook geboren zijn. Mijn grootste hobby is het bespelen van een accordeon.

Zelf ben ik werkzaam in de juridische dienstverlening en dan in het bijzonder het verkeersrecht. Daardoor heb ik veel contact met mensen, vaak met een probleem. Ik vind het dan een mooie uitdaging om daarna voor hen tot een passende oplossing te komen.

Ik interesseerde mij reeds op jonge leeftijd voor de politiek. Na de verkiezingen van 2014 ben ik actief de fractievergaderingen van het CDA Lingewaard gaan bezoeken. Het is fijn om te horen wat er speelt in de gemeente en mee te kunnen denken in oplossingen. Daarnaast ben ik penningmeester en ook PA-lid zodat ik de politieke avonden kan bezoeken namens het CDA.

Ik wil mij inzetten om voorzieningen zoals bv de bibliotheek te behouden. Maar ook de voorzieningen voor ouderen, mantelzorgers en de tweedehands ruilpunten. Daarbij wil ik me inzetten voor goede zorg nabij, denk aan de bereikbaarheid van de huisarts en tandarts, ook in de avonden en weekenden. Belangrijk zijn ook passende betaalbare woningen, zoals starterswoningen en ouderenvoorzieningen. Voor de jeugd zou een sport beoefenen en/of   muziekles kosteloos gevolgd moeten kunnen worden. Het is belangrijk dat alle kinderen op deze manier mee kunnen doen, ongeacht de financiële positie. Tevens wil ik de christelijke kant van het CDA meer tot zijn recht laten komen binnen onze mooie groene gemeente. Het CDA is een gezinspartij met oog voor iedereen. Het zou mooi zijn als het CDA als middenpartij mag zorgen voor een nog socialer en daadkrachtige gemeente.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.