14 december 2023

Ondermijning: niet altijd zichtbaar, wel bestrijden

Gisteren hebben we uitgebreid uitleg gekregen over het fenomeen Ondermijning. Het is een gevaar als criminaliteit en dagelijkse samenleving met elkaar vermengd worden. Op verschillende plekken proberen criminelen en oplichters gebruik te maken van repectabele bedrijven of faciliteiten in onze regio. Dat lijkt soms luctratief voor betrokken personen, maar dat heeft op de lange termijn een verwoestend effect. Betrokken personen kunnen natuurlijk achter de tralies belanden, maar gevolg kan ook zijn dat bedrijven en organisaties gesloten worden. 

Het is belangrijk dat ondermijning bij de wortel wordt aangepakt, want als het groter wordt, dan staat er veel meer op het spel. Als de normen van de criminaliteit ook gaan gelden in de samenleving, dan worden kwetsbare mensen niet meer beschermd en is rechtvaardigheid niet meer de norm.

CDA Lochem is blij met deze thema-avond. Zo kunnen we bijdragen aan bewustwording op dit onderwerp. Uit de avond bleek dat iedereen kan bijdragen aan onze veiligheid. Waardevolle tips en ideeën waren de bezoekers rijker na deze bijeenkomst.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.