15 november 2023

CDA Oude IJsselstreek wil starterslening verruimen

Tijdens de Begrotingsbespreking van maandag 6 november heeft het CDA een motie ingediend om de starterslening te verruimen. De motie is mede ingediend door PvdA, ADA, Pro, LB en D&PB en unaniem aangenomen.

De starterslening is bestemd voor mensen die voor het eerst een woning kopen, bestaand of nieuwbouw. Leeftijd speelt daarbij geen rol.
In de motie wordt gevraagd om onderzoek te doen naar de mogelijkheden om de starterslening te verruimen. We willen het maximale aankoopbedrag verhogen van € 225.000 verhogen naar € 275.000 voor een bestaande woning en tot € 300.000 euro voor een nieuwbouwwoning.

Het maximaal te lenen bedrag is nu € 35.000 en dat zouden we ook graag verhogen naar € 40.000 of hoger. De verhoging is noodzakelijk om onze jonge inwoners meer kans te geven op een koopwoning in de onze eigen gemeente. De uitslag van het onderzoek wordt in het tweede kwartaal van 2024 bekend gesteld. Het mooie van de starterslening is dat je pas begint met aflossen zodra je voldoende inkomen hebt. Geïnteresseerden kunnen alle informatie over de aanvraag van een starterslening vinden op de website van de gemeente.

De motie vind u hier

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.