23 februari 2022

Maak kennis met het CDA Oude IJsselstreek! #6: Joris ten Have

Geboren en opgegroeid in Gendringen ben ik sinds 13 jaar samen met mijn gezin trotse inwoner van Varsselder-Veldhunten. Ik ben circa 10 jaar actief geweest bij de dorpsbelangenvereniging en sinds 5 jaar voorzitter van ’t Dorpshuus en heb vanuit die rollen veel contact met politiek, gemeente en het verenigingsleven.

Ik zou graag meer verjonging in de gemeenteraad zien en heb me, onder andere daarom, voor deze verkiezingen  kandidaat gesteld. Daarnaast ben ik kritisch ingesteld en heb altijd oog voor datgene dat beter of anders kan.
Ik heb gekozen voor het CDA omdat ik me goed kan vinden in hun kernwaarden. Daarnaast voel ik me thuis bij deze lokale club mensen.

De komende 4 jaar wil ik mijn focus leggen op volgende thema’s:

  • Passende en betaalbare woningen voor iedereen. Met name voor jeugd/starters is dit op het moment onmogelijk.
  • Meer ruimte voor inwonerparticipatie en initiatieven vanuit inwoners. Duidelijke kaders en ondersteuning voor deze initiatieven zodat de kans van slagen vergroot word.
  • Ik vind dat raadsleden meer in gesprek moeten gaan met inwoners om dichter bij hen te staan. Minder vergaderen en meer ‘de boer op’.
  • Ik ben voorstander van dorpscoöperaties, want door deze kunnen inwoners en verenigingen me zaken zelf te regelen en bepalen in hun kern.
  • Actief ondersteunen van het verenigingsleven, hun onderkomens en de vele vrijwilligers. De coronagelden hiervoor moeten ingezet worden om hen een boost te geven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.