01 oktober 2022

Raadspraat | Verenigingen maak je zorgen kenbaar

Raadspraat van onze fractieassistent Ruud Gijbels in de Gelderse Post van deze week:

Deze kop roept vragen op bij bestuurders van verenigingen en stichtingen die vanuit de gemeente subsidie ontvangen.

Maandag 12 september heeft de raadscommissie AFE (Algemene zaken, Financièn en Economie) vergaderd waarbij het rapport van de rekenkamer inzake de basissubsidie voor verenigingen en het subsidiebeleid inzake de maatschappelijke effecten werd besproken.
Vooral deze laatste subsidie is veelal onbekend bij verenigingen.en de commissie heeft de aanbeveling gedaan om middels de subsidiecoach meer aandacht aan te besteden.

Door commissieleden zijn zorgen geuit over de toename van de gasprijs en de mogelijke consequenties die dat kan hebben voor verenigingen en stichtingen. Daarnaast spelen ook andere zaken zoals voldoende vrijwilligers weten te vinden en aan je te binden. Ook kunnen de verenigingen en stichtingen andere zorgen hebben die niet bekend zijn bij de gemeente.
Het wordt op prijs gesteld als deze zorgen met de gemeente worden gedeeld: uit je zorgen en geef aan wat er tot nu toe al ondernomen is. Het is geen garantie dat de gemeente het oplost maar samen kunnen we kijken naar oplossingen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.