05 december 2018

De Benedenbuurt spreekt duurzame taal!

De Kamperfoelielaan in de Benedenbuurt heeft in 2017 meegedaan aan De Klimaatstraat en heeft intensief met elkaar opgetrokken om energie te besparen. Vanuit de buurt is initiatief genomen om van aardgas af te gaan op termijn. In de afgelopen tijd is er veel gesproken door bewoners onderling. De woningstichting en de gemeente zijn intensief betrokken bij het dit duurzame initiatief.

 

Een coöperatie is opgericht met als doel op termijn over te stappen van gas naar een andere warmtebron. Landelijk en provinciaal is er belangstelling én support voor dit redelijk unieke initiatief. Het CDA volgt met belangstelling deze ontwikkeling. De behoeften en wensen van deze buurt zijn voor ons belangrijk, zij dragen bij aan een hogere kwaliteit van de eigen leefomgeving. Bewoners zijn voor ons de ervaringsdeskundigen uit de buurt, of het nu gaat om ouderen, gezinnen, jongeren of ondernemers.


Aandacht voor deze burgerparticipatie draagt niet alleen bij aan het fysieke resultaat, maar zal ook de beeldvorming op duurzaamheid positief beïnvloeden. Dat is belangrijk voor het milieu, de leefbaarheid en sociale samenhang in wijk. Een buurtinitiatief is een krachtig instrument van onze stad en kan mooie dingen voortbrengen. Kijk maar naar de wijk Veluvia, een pareltje!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.