13 november 2023

Kinderen in armoede

Een grote groep kinderen.groeit in armoede op in Wageningen. Ongeveer 1600 inwoners van Wageningen moesten vorig jaar rondkomen van een inkomen onder de armoedegrens. Tijdens de begrotingsbespreking in de Raadsvergadering heeft het CDA aandacht gevraagd voor kinderen die in armoede opgroeien. Op het moment dat het gezin onder de armoedegrens leeft is de kans groot dat kinderen niet net als hun leeftijdsgenootjes mee kunnen doen.

Denk aan het lidmaatschap van een sportclub of scouting, het volgen van muziekles of zwemles. Voor school is tegenwoordig een laptop haast onmisbaar, maar voor veel gezinnen in armoede is dat een te grote investering. Om hier wat aan te doen is een aantal jaren in Wageningen het ‘ik-doe-meefonds’ actief. Bij dit fonds kunnen ouders kosten declareren voor de sportclub en andere activiteiten. Dit is een bedrag van 250 euro. Omdat alles veel duurder is geworden heeft het CDA in deze begrotingsraad het dubbele bedrag beschikbaar laten stellen. Dit was de derde keer op rij dat het CDA met dit voorstel naar de raad is gekomen.

Als u als ouder of verzorger onder de armoedegrens leeft en graag in aanmerking wilt komen voor deze regeling kunt u deze informatie vinden op de website van de gemeente. Het CDA wil in de komende tijd kijken of er door de gemeente structureel steun komt voor kinderen die in armoede moeten opgroeien. Wij vinden het erg belangrijk dat deze kinderen ook mee kunnen doen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.