31 januari 2020

Wageningen herdenkt

Op zondag 26 januari werd het tijdelijk holocaust monument ‘Levenslicht’ van kunstenaar Daan Roosegaarde onthuld door burgemeester van Rumund en professor Elzas, voorzitter van Stichting Joods Erfgoed. Dit vond plaats aan de Walstraat tegenover het Joods monument.
Bij het lichtmonument besef je dat in heel Nederland Joden, Roma en Sinti woonden. Maar ook besef je dat de mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vervolgd, gedeporteerd en vermoord, plaatsgenoten waren. Daarmee komt alles wat gebeurd is weer heel dichtbij en besef je: dit mag nooit weer gebeuren.
Dit jaar herdenken en vieren wij, ook in Wageningen, dat wij 75 jaar geleden werden bevrijd, de CDA fractie vindt het van groot belang om hier bij stil te blijven staan en de verworven vrijheid door te geven. In het jubileumjaar zijn er veel extra activiteiten in de stad. De start van de activiteiten tijdens het jubileumjaar begint 75 dagen voor 5 mei: op 20 februari. Deze periode wordt uiteindelijk op 5 mei afgesloten met het jaarlijkse defilé en bevrijdingsfestival. Wageningen verwelkomt die dag gasten uit de hele wereld. De CDA fractie nodigt u van harte uit  om aan een aantal van deze activiteiten in de komende maanden mee te doen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.