We leven met elkaar in een geweldig land en dat willen we zo houden. Dat betekent wel dat we samen de schouders eronder moeten zetten om de uitdagingen op te pakken die de komende jaren voor ons liggen. De gemeente Eemsdelta is de plek waar ik mij thuis voel. Ook onze gemeente kent uitdagingen, maar ook ontzettend veel kansen. Daarom ik wil samen met jou werken aan een mooie toekomst! Alleen kunnen we mooie dingen bereiken, maar zij aan zij staan we nog veel sterker. Doe je mee? 

Wie is Allart Veentjer
Ik ben in 1983 geboren in Delfzijl en ben opgegroeid in een gezin met drie kinderen. Na mijn vorming op basisschool de Zaaier en het Fivelcollege, studeerde ik Communicatie in Groningen. Inmiddels werk ik voor KPN als online content specialist, dat betekent dat ik de hele dag met taal bezig ben en zorg dat onze klanten zo goed mogelijk hun weg vinden op de website. Sinds 2015 ben ik voorzitter van het bestuur, eerst voor de afdeling Delfzijl en inmiddels voor het CDA Eemsdelta. 

Waarom koos je voor de politiek?
In 2005 ben ik lid geworden van het CDA. Een partij die past bij de waarden en normen waar ik mee ben grootgebracht. Ik koos voor de politiek omdat ik liever niet vanaf de zijlijn toekijk, maar zelf aan tafel wil zitten en meepraten over de toekomst van mijn leefomgeving. Bovenal vind ik het belangrijk om iets te kunnen betekenen voor de mensen om mij heen. Ik doe mijn best om bij elke beslissing te bedenken wat het voor mensen betekent en of we een beslissing nemen die goed is voor de toekomst van deze regio. 

Wat vind je belangrijk in de politiek?
Ik maak mij best zorgen. We leven in een ontzettend gaaf land, veel mensen hebben het goed, de werkeloosheid is op dit moment laag, maar toch is er onvrede. Er heerst een tweedeling in de maatschappij, mensen staan tegenover elkaar en we maken ons zorgen over de toekomst. Een sterke individualisering en wantrouwen, zorgt ervoor dat we niet meer de dialoog met elkaar aangaan. Vaak is het een kleine groep van “harde schreeuwers”  die zijn mening verkondigd, maar een grote groep in de samenleving voelt zich of wordt niet gehoord. Ik vind dat we als CDA en politici juist de dialoog moeten aan gaan met elkaar. We moeten luisteren naar de geluiden uit de samenleving en weten wat er speelt onder deze grote groep mensen. Wij moeten zorgen dat wantrouwen wordt omgezet in vertrouwen en dat we samen werken aan een land en een gemeente met toekomst. 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
Ik ben positief ingesteld en zit vol energie. Ik denk graag in kansen en ben creatief in het zoeken naar oplossingen. Daarnaast vind ik het belangrijk om de verbinding te zoeken met mensen. Ik ben enthousiast om mijn ideeën uit te voeren en ik wil graag dat dingen goed gebeuren, maar ook een tikje ongeduldig. 

Wat doe je in je vrije tijd?
Als ik vrije tijd heb dan vind ik het leuk om te ontspannen met een goed boek of ik kijk een film of serie. Ook kijk ik graag naar een Formule 1 race of voetbalwedstrijd. Eten en drinken met vrienden is ook een fijne vrijetijdsbesteding. Daarnaast rij ik met plezier op de racefiets door onze mooie provincie. 

Wat is je ambitie voor de komende tijd?
Laten zien aan alle inwoners van de gemeente Eemsdelta dat het CDA er voor ze is. Dat wil ik doen door goed te luisteren, maar bovenal door de zorgen en de uitdagingen die er liggen, om te zetten in actie. Het CDA is er voor alle generaties. Of je nou jong bent en nog naar school gaat, je een gezin start en druk bent met werk of kinderen, of dat je geniet van je rust na je werkzame leven en meer tijd hebt voor andere zaken. Voor alle inwoners werken wij aan een gemeente waar je nu en in de toekomst plezierig kunt wonen, werken en leven! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.