Stel jezelf kort voor
Mijn naam is Marnick Joustra, 25 jaar en geboren in Appingedam. Dit jaar mag ik voor de tweede keer afstuderen en daarnaast werk ik op veel verschillende plekken. Het grootste deel van mijn werk is op vrijwillige basis waar ik veel energie uit haal. Zo werk ik nu drie jaar in een Europese werkgroep voor onderwijsvernieuwing in Europa, ben ik nu 5 jaar voorzitter van de Coopluydenmarkt Appingedam en maak ik deel uit van verschillende besturen en commissies.

Waarom koos je voor de politiek (en het CDA)?
Het iets kunnen betekenen voor een ander is mijn grootste drijfveer. Juist in de politiek kun je dit waarmaken. Het liefst wil ik de politiek zo laagdrempelig mogelijk maken en dicht bij de mensen staan. In de gemeentelijke politiek kan dat. Het CDA gelooft in samenwerking. Het bij elkaar brengen van mensen om het beste uit eenieder te halen. Ik geloof dat onze nieuwe gemeente hier veel kansen voor geeft, waar jong en oud met plezier kan wonen en werken.

Wat vind jij belangrijk in de politiek?
Voor mij is het belangrijk dat iedereen meetelt. Dat jongeren veilig kunnen opgroeien en naar school kunnen gaan, gezinnen zonder zorgen kunnen wonen in onze gemeente en dat er voldoende voorzieningen zijn voor jong en oud. De politiek moet zich zo breed mogelijk laten zien en mensen betrekken bij het maken van besluiten.

Wat zijn jouw goede en slechte eigenschappen?
Een zeer positieve instelling die mij overal doorheen haalt. Daarnaast is opgeven nooit een optie. Dit kan soms een valkuil zijn, maar die zie ik liever als een leermoment. Waar een wil is, is een weg.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Vrije tijd vinden is soms lastig, maar ik maak graag tijd voor familie en vrienden. Daarnaast speel ik elektrisch gitaar en reis ik veel.

Wat is je favoriete plek in de gemeente Eemsdelta?
Bijna twee jaar geleden verhuisde ik naar het centrum van Appingedam aan het water. Een heerlijke plek om tot rust te komen. Eemsdelta is rijk aan mooie plekken om tot rust te komen. Het strand in Delfzijl, even wandelen op Landgoed Ekenstein, op stap gaan in Appingedam en fietsen door de dorpen in Loppersum.

Wat zijn je ambities de komende periode?
Mijn doel is om jongeren een kans te bieden in deze regio. Denk aan ondersteuning bij een starterswoning en aan het investeren in meer voorzieningen zodat er voor de jongeren meer te doen is. Het is belangrijk dat iedereen zich hier thuis kan voelen. Dit betekent ook dat mensen hier veilig moeten kunnen wonen en dat we de armoede terugdringen. Iedereen verdient dezelfde kansen en alleen samen laten we onze nieuwe gemeente bloeien. Hier zal ik mij sterk voor maken en u kunt ervan uitgaan dat ik mij hier 100% voor inzet! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.