Ronnie Rutten

Ik ben Ronnie Rutten, 52 jaar en geboren en getogen in het mooie Milsbeek.
Sinds een jaar werk ik als Controller bij AVG in Heijen, lekker dicht bij huis.
Mijn hart ligt bij het verenigingsleven en de kernen. Het echte lokale leven. Daar draag ik graag een steentje aan bij. Ik ben erg actief als vrijwilliger binnen mijn favoriete verenigingen. Bij SV Milsbeek ben ik bestuurslid voetbal (budgethouder). Daarnaast ben ik penningmeester bij  zowel  Schaakvereniging Gennep, als ook de Scheidsrechtersvereniging Boxmeer-Cuijk. Bovenal ben ik nog voorzitter van de Veteranen Milsbeek, vanuit deze functie organiseer ik ook de jaarlijkse pottenbakkersmarkt Keramisto.  Zelf voetbal en schaak ik, en ben KNVB scheidsrechter (3e klasse).
Sinds 4 ben ik trots raadslid namens het CDA Gennep. Zelf heb ik niet zo veel met de “C” in onze naam, maar ik sta wel geheel achter onze normen en waarden. Mijn keuze voor de gemeentelijke CDA is duidelijk: aandacht voor de dorpskernen, het verenigingsleven, en rentmeesterschap.
Lokaal en vitaal is ons thema. Precies waar ik voor sta. Onze kernen moeten Ik wil graag wat doen voor Milsbeek in het bijzonder,  uiteraard zonder de rest van de gemeente te kort te doen. 
Betaalbare woningbouw voor jong en oud is nodig. Maar nog belangrijker: we moeten de voorrangsregeling benutten voor onze éigen inwoners bij nieuwbouw. Onze ouderen en jongeren moeten in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Bouwen naar behoefte.
Daardoor behouden we een vitale (dorps)kern waar het goed "wonen, werken, leven en beleven" is. Dit alles duurzaam en milieubewust, zodat we wat moois kunnen doorgeven.
Het opknappen van het Patronaat in Milsbeek staat hoog op mijn wensenlijst. Deze voorziening wordt door steeds meer verenigingen gebruikt. Van fanfare Crescendo, maar ook door de toneelclub en (jeugd)dansgroepen.  Ook andere (sport)verenigingen draag ik een warm hart toe. Deze ondersteunen we financieel. Goede sporthallen en gymzalen in iedere kern, alsook goede buitensportterreinen.
Dit alles gecombineerd zonder verhoging van de lokale belastingen.
Daardoor behouden we vitale (dorps)kernen waar het goed "wonen, werken, leven en beleven" is. Dit alles duurzaam en milieubewust, zodat we wat moois kunnen doorgeven.

Raadslid Ronnie Rutten:
Woordvoerder: Kernen en financiën

Ronnie Rutten
Schoolstraat 8
6596 AP Milsbeek
tel. 06-44132602

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.