09 februari 2022

Samen maken we onze buurt veilig en leefbaar!

Zacht voor wie niet kan, hard voor wie niet wil

“Prettig met elkaar samenleven begint met het besef dat iedere burger zelf kan bijdragen aan onze veiligheid,” aldus Kees Roelofs, nr. 13 op de lijst voor het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. “We kunnen zelf de basis leggen om ons veilig te voelen en een ander veiligheid te bieden.”

Leefbaarheid in de wijk

Geweld en ondermijning mogen nooit worden getolereerd. Het CDA is zacht voor wie niet kan en hard voor wie niet wil, om de verruwing van de maatschappij tegen te gaan. “Maar het geeft mensen ook de mogelijkheid om van een wijk, hun eigen wijk te maken,” licht Dana Pollaert-Veltman (nr. 5) toe. “Het is goed als de gemeente initiatiefnemende inwoners ondersteunt. We hoeven niet altijd naar de overheid te wijzen om te worden geholpen. We zijn meer zelfredzaam dan we soms denken en we staan er lang niet altijd alleen voor. Als mensen voor elkaar kunnen zorgen, dan vergroot dit ook het gevoel van veiligheid en dat is belangrijk om lekker te kunnen leven.”

Wetering

Het CDA wil dat de Wetering een goed en gezond dorpshuis wordt. “De Wetering moet een prettige plek worden waar mensen elkaar kunnen treffen en naartoe kunnen om elkaar te helpen”, aldus Kees. “Onze gemeente is rijk aan verenigingen. Sport, cultuur, we hebben het allemaal en er zijn mooie initiatieven waarbij mensen elkaar helpen met klusjes. Geeft ze een plek”, vervolgt Dana. “Zorg voor een solide organisatie achter de schermen bij de Wetering. Geef duidelijkheid aan de gebruikers zodat ze weten waar ze aan toe zijn, want dit is nog een grote zorg.”De gemeente zorgt ervoor dat de Wetering wordt vernieuwd, maar het is aan de inwoners om er een succes van te maken. Het op te zetten verenigingsmodel is een uitdaging met mooie kansen: inwoners laat je horen, meld je aan want de Wetering is van ons allemaal.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.