Tess van de Wiel

Wethouder

Tess van de Wiel (1976) is vanaf 2017 politiek actief. Zij is getrouwd en heeft een studerende zoon en dochter op het voortgezet onderwijs.  Op dit moment is zij raadslid en fractievoorzitter van het CDA in Goirle. Daarvoor was zij van 2018 tot 2021 raadslid en tot juli 2022 wethouder. Haar achtergrond ligt in het onderwijs, waar zij begon als docent Engels en verschillende management functies vervulde. Op 15 december 2022 wordt Tess geïnstalleerd voor het sociaal-maatschappelijk domein.

"Daar waar mensen zich verenigen, gebeuren mooie dingen. Binnen een sportvereniging, bij de harmonie of tijdens een door de buurt georganiseerde barbecue, bijvoorbeeld. Daar word ik blij van. Daarom ben ik lid van het CDA. Voor de saamhorigheid, voor ieders geluk en kansen. En richt ik mijn energie op zaken die het goede leven in de samenleving voor iedereen bereikbaar maken. Daarvoor wil ik me gaan inzetten als CDA-wethouder in de gemeente Loon op Zand", geeft ze aan.

Tess heeft zin in haar nieuwe functie in Loon op Zand. "Ik heb aan het wethouderschap mogen proeven en vindt het een prachtig ambt. De verantwoordelijkheid, de diepte die je ingaat met je eigen portefeuille, de mensen die je leert kennen, dat geeft energie. De samenwerking met de regio Hart van Brabant en De Langstraat bruist ook enorm. Samenwerking op deze schaal en met de daadkracht en positieve houding naar elkaar toe heeft een meerwaarde in het werk".

Tess is geboren in Rosmalen en getogen in Goirle. Tijdens haar studie in Amsterdam ontmoette zij haar Ierse man. Van 2006 tot 2015 woonde zij met het gezin aan de westkust van Ierland. Daar leerde Tess als winkelmanager in een kleine gemeenschap de kracht kennen van de lokale samenleving, zegt ze. "Daar stond ik met beide benen in het echte leven". 

Contact: [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.