Riekje van Vugt-Buter

Kandidaat nr. 7

Riekje van Vugt-Buter (1967) is vanaf 2014 actief betrokken bij het CDA. In 2020 verhuisde zij met haar gezin naar Loon op Zand. Daarvoor was zij in de gemeente Drimmelen 5 jaar raadslid voor het CDA in de gemeenteraad, waarvan 2 jaar fractievoorzitter. Zij is lid van CDA Vrouwen, dat zich op verschillende manieren inzet voor de gelijkwaardigheid tussen vrouwen en mannen. Riekje is algemeen bestuurslid van onze afdeling. Als HBO-Verpleegkundige en haar werzaamheden in de informele zorg heeft zij ervaring met de vraagstukken van zorg en welzijn.

Riekje werd op 20 juni 2022 geïnstalleerd als wethouder en heeft op 1 november 2022 haar werkzaamheden neergelegd. "Als wethouder heb ik de afgelopen ervaren welke veerkracht, energie en positiviteit er in onze gemeente aangwezig is. Helaas ben ik echter tot de conclusie gekomen dat ik niet de juiste persoon op deze plaats ben en dat spijt mij enorm. In alle oprechtheid heb ik afgewogen wat het belang van Loon op Zand en haar inwoners het meeste dient. Deze afweging maakt dat ik per direct mijn ontslag heb ingediend." Zo laat zij weten in haar ontslagbrief aan de gemeenteraad.

Burgemeester Hanne van Aart over haar aftreden: "We betreuren het enorm dat ze stopt als wethouder. We hebben Riekje ervaren als een hele warme, energieke en hardwerkende collega. Desondanks hebben we alle begrip voor de moeilijke afweging die zij heeft gemaakt."

​Contact:​ [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.