26 april 2018

CDA is blij met de uitwerking van haar voorstel; gemeente Moerdijk gaat paspoorten en id’s thuisbezorgen

Een half jaar geleden stelde het CDA bij de behandeling van de Kadernota voor om de dienstverlening van de gemeente uit te breiden met dienstverlening aan huis. Dat is passend in de huidige tijdsgeest. Bovendien,  het gemeentehuis is gelegen in de kern Zevenbergen. Voor een aantal senioren en mensen met een mobiliteitsbeperking is het lastig om het gemeentehuis te bereiken, zeker als men uit andere kernen komt. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer wordt er ook niet beter op.

CDA heeft daarom voorgesteld om eens een proef te doen met dienstverlening aan huis. Wij zijn dan ook blij dat de gemeente ons voorstel heeft overgenomen en gestart is met het aan huis bezorgen van ID-papieren (paspoort / id-bewijs). Jammer vinden wij de hoge prijs van € 15,- bezorgkosten.

Dit is een kostendekkende prijs voor de gemeente. Als CDA wilden wij graag een lager tarief om de proef mee te starten omdat € 15,- voor een aantal mensen veel geld is.

Een aantal  politieke partijen waren het hier niet mee eens. Zij waren / zijn van mening dat de gemeente van meet af aan een kostendekkende prijs moet rekenen.

Wij zijn benieuwd naar uw mening. Wat zou volgens u een redelijke prijs zijn voor het laten bezorgen van identiteitspapieren? Laat het ons weten via de social-mediakanalen of via [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.