20 februari 2018

Het (ge)Woonmanifest: snel op weg naar een eerlijke woningmarkt

Voor het CDA Moerdijk is wonen een basisbehoefte. Het CDA heeft daarom het (ge)Woonmanifest gepresenteerd. De gekte op de woningmarkt wordt steeds groter. Huizenprijzen schieten op steeds meer plaatsen door het plafond. Het duurt veel te lang voordat er nieuwe woningen worden bijgebouwd en het overbieden van de vraagprijs is standaardpraktijk geworden. We moeten daarom heel snel toe naar een eerlijke woningmarkt.

In het (ge)Woonmanifest doet het CDA voorstellen voor een betere woningmarkt. Een woningmarkt met kansen voor jonge gezinnen en mensen met gewone inkomens.  Een woningmarkt waar bieden onder voorbehoud door particulieren mogelijk is, waarmee ook de leefbaarheid en sfeer van een wijk behouden kunnen worden. Er wordt een appèl gedaan om de gekte op de woningmarkt in steeds meer steden het hoofd te bieden.

Het CDA Moerdijk werkt samen met andere CDA-afdelingen om de woningmarkt eerlijk te maken. Inmiddels heeft een groot aantal lokale afdelingen het manifest ondertekend. De CDA-Tweede Kamerfractie ondersteunt hun initiatief. Op weg naar oplossingen om te komen tot een betere woningmarkt.

Download hieronder het (ge)Woonmanifest

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.