04 juni 2018

NIEUWE WETHOUDER, NIEUWE FRACTIEVOORZITTER EN NIEUW RAADSLID

Beste mensen,

De afgelopen jaren ben ik met heel veel plezier fractievoorzitter geweest van het CDA in Moerdijk.

Een nieuwe raadsperiode bracht nieuwe kansen en ik voel me vereerd, dat bestuur en fractie mij het vertrouwen gunden om de uitdaging van het wethouderschap aan te gaan.

De coalitie is een feit en tijdens de raadsvergadering van 31 mei jl. ben ik officieel benoemd tot wethouder en daarmee de opvolger van Jaap Kamp. De portefeuille blijft voor een groot deel hetzelfde; ruimtelijke ordening, milieu, volkshuisvesting en duurzaamheid.

Met groot vertrouwen geef ik de leiding over de fractie door aan Marian van Eersel, die alweer een aantal jaren deel uitmaakt van de CDA fractie als burgerraadslid.

Mijn benoeming tot wethouder betekent  tevens dat ik geen raadslid meer ben en er een zetel vrijvalt.

We zijn blij dat deze wordt ingevuld door Silvana Vermunt, die ook al jaren actief is voor het CDA; eerst in het bestuur en vervolgens als burgerraadslid. Ook Silvana is in de vergadering van 31 mei officieel benoemd als raadslid.

Jaap neemt donderdag 7 juni officieel afscheid maar verlaat het CDA niet. Hij neemt zitting in het CDA bestuur en zal zijn kennis en ervaring tevens actief delen met de fractie. Kennis en kunde, twee belangrijke pijlers voor een politieke partij en we zijn dan ook heel blij dat Jaap bereid is gevonden om de fractie te ondersteunen.

Dit is voorlopig mijn laatste bericht op de website van CDA Moerdijk en geef het stokje met genoegen door aan Marian van Eersel.

Hartelijke groeten,

Désirée Brummans 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.