27 maart 2017

Bezoek aan Kop: huisvesting seizoen- arbeiders en leefbaarheid Petten

Op zaterdag 25 maart bracht de CDA-fractie een regiobezoek aan de Kop. In ’t Zand was de huisvesting van seizoenarbeiders onderwerp van gesprek. In Petten ging het over de noodzaak van de bebouwing van de strandhuisjes voor de leefbaarheid van het dorp.

Bij uitzendbureau Mondial in ’t Zand werd de fractie ontvangen door de broers Van Diepen, eigenaar van het bureau. Zij wezen de Statenleden  erop dat zij goede huisvesting van de Poolse werknemers die voor hen werken verzorgen, maar dat zij daarbij soms tegen de regels en weerstand van de omgeving aanlopen. Zo wordt grootschalige opvang bijvoorbeeld vaak niet goedgekeurd, terwijl een bepaalde omvang nodig is om bijvoorbeeld een beheerder te kunnen aanstellen.

In Petten werd de fractie door dorpsraadvoorzitter Joke Kruit. Zij wees de Statenleden op de steeds slechtere leefbaarheid in het dorp, er zijn bijvoorbeeld nog maar een paar winkels over. De bouw van de strandhuisjes die verhuurd worden aan toeristen is broodnodig voor de vitaliteit van het dorp, aldus mevrouw Kruit.

Foto: Statenleden, gemeenteraadsleden, wethouder Jelle Beemsterboer en dorpsraadvoorzitter Joke Kruit bij de strandopgang met een corten stalen trap.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.