CDA Vrouwen zet zich in voor gelijkwaardigheid tussen vrouwen en mannen

 

Bijdragen aan het politiek debat

We monitoren of er zaken zijn die vrouwen aangaan waarmee we ons moeten bemoeien. Deze onderwerpen zetten we op de (politieke) agenda, organiseren daarover activiteiten en beïnvloeden vervolgens beleid en wetgeving.

Begeleiden en enthousiasmeren van vrouwen

We coachen zowel vrouwen die de stap overwegen politiek actief te worden, als vrouwen die al politiek actief zijn. Met als doel de participatie van vrouwen te blijven bevorderen zodat de toegevoegde waarde van vrouwen een grotere rol kan gaan spelen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat lokale en regionale overheidsinstellingen essentieel zijn voor de empowerment van vrouwen. Deze dienen vaak als opstapjes naar een Nationale of Europese politieke carrière waardoor het genderevenwicht op verschillende niveaus wordt beïnvloed.

Bevorderen van divers samengestelde netwerken

Het CDA Vrouwen is een netwerk waar vrouwen elkaar ontmoeten, ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen helpen. Het belangrijkste is de kracht van samen. Het is voor ons vanzelfsprekend dat netwerken zo divers mogelijk zijn. Uiteraard zijn mannen ook welkom bij netwerkbijeenkomsten en wij hebben goed contact en samenwerking met verschillende CDA organisaties/netwerken, zoals CDA Pride, CDA Diversiteit en CDA Dertigers en CDJA.

Wat levert een lidmaatschap jou op?

  • Je kunt bij themabijeenkomsten en ledendagen een bijdrage leveren aan discussies en totstandkoming van standpunten over actuele thema's die vrouwen aangaan.
  • Je kunt deelnemen aan workshops, trainingen en loopbaandagen die gericht zijn op het verbeteren van jouw (politieke) vaardigheden.

 

Contact CDAV NH

Meer weten over CDAV Landelijk en Internationaal?

https://www.cda.nl/cdav

Met ingang van juni 2023 is het bestuur van CDA-V Noord-Holland inactief. Wil jij actief worden voor deze tak van onze vereniging? Neem dan contact op met het dagelijks bestuur van de vereniging via [email protected] !

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.