Op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 gaan weer veel CDA-afdelingen en -netwerken, maar ook scholen en organisaties, evenementen organiseren waarvoor zij graag een CDA-spreker willen uitnodigen.

We juichen dat toe, hoe meer CDA in het land, hoe beter. Daarom is het ook belangrijk dat u pers uitnodigt bij uw evenement.

 

Evenementen in tijden van corona

Door het coronavirus is het moeilijker om fysieke evenementen te organiseren en zullen de evenementen zich moeten richten op kleine live-bijeenkomsten of grotere online-events. Belangrijk is om altijd de corona-regels te volgen. Houdt daarom altijd de website van de overheid goed in de gaten voor de laatste stand van zaken.

 

Welke sprekers kunt u aanvragen

De sprekersregeling voor het aanvragen van sprekers geldt voor de bewindspersonen, de Tweede Kamerleden,  de voorzitters van de fracties in de Tweede Kamer, de Eerste Kamer en het Europees Parlement en de (interim) partijvoorzitter.

 

Hoe kunt u een spreker aanvragen

U kunt een spreker aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen.

Door de vele aanvragen die wij ontvangen, zal het niet altijd mogelijk zijn de politicus van uw voorkeur toe te wijzen. Uiteraard doen we ons best om aan zoveel mogelijk wensen tegemoet te komen.

Let wel op de volgende voorwaarden:

  • Houdt u er rekening mee dat de huidige Kamerleden en bewindspersonen ivm debatten en Kamerdagen niet beschikbaar zijn op dinsdag, woensdag en donderdag.
  • Politici zullen worden toegewezen op basis van beschikbaarheid, woonplaats en inhoudelijke expertise;
  • We streven naar een optimale spreiding tussen regio’s;
  • Na toezegging van een bepaalde politicus kunnen we besluiten een andere politicus als spreker in te zetten (bijvoorbeeld omdat er opeens een Kamerdebat of media-optreden tussen komt);
  • Afdelingen die samen een activiteit organiseren, krijgen voorrang;
  • Bij activiteiten in campagnetijd gaat het om bijeenkomsten met ontmoeting met de kiezers, waarbij externe partijen en pers betrokken moeten worden; dus niet voor de lokale alv's.
  • Nodig lokale/regionale pers uit om zoveel mogelijk publiciteit te genereren.

Terugkoppeling

U ontvangt op uw mailadres een standaard ontvangstbevestiging. Vervolgens gaan we met uw aanvraag aan de slag en laten we u zo snel mogelijk weten welke spreker u kunt verwachten. Voor vragen kunt u op het CDA-bureau terecht bij marjolijn.knol@cda.nl.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.