Organiseer je als lokale afdeling, provinciale afdeling, CDA-netwerk of externe organisatie een evenement, debat, werkbezoek etc. en wil je een spreker aanvragen, vul dan onderstaand formulier in. Is de informatie niet volledig, dan kunnen we het verzoek helaas niet in behandeling nemen.

Sprekersverzoek aanvragen

Sprekersverzoek aanvragen
Gegevens spreker

Persoonlijke gegevens

Gegevens evenement

* Verplicht veld

Aandachtspunten

Voor je een spreker gaat aanvragen, denk ook hier even aan: 

  1. Houd er rekening mee dat de huidige Kamerleden en bewindspersonen ivm debatten en Kamerdagen verminderd beschikbaar zijn op dinsdag, woensdag en donderdag. Voor bewindspersonen is ook vrijdag lastig in verband met de ministerraad. Politici zullen worden toegewezen op basis van beschikbaarheid, woonplaats en inhoudelijke expertise; 
  2. Niet altijd kan een voorkeursspreker ingezet worden. Daarom vragen we je meerdere sprekers in te vullen. Kunnen we ook die niet inzetten, dan zal naar een alternatief gezocht worden.
  3. We streven naar een optimale spreiding tussen regio’s;
  4. Na toezegging van een bepaalde politicus kunnen we besluiten een andere politicus als spreker in te zetten (bijvoorbeeld omdat er opeens een Kamerdebat of media-optreden tussen komt); 
  5. Afdelingen die samen een activiteit organiseren, krijgen voorrang; 
  6. Bij activiteiten in campagnetijd gaat het om bijeenkomsten met ontmoeting met de kiezers, waarbij externe partijen en pers betrokken moeten worden; dus niet voor de lokale alv's.  
  7. Nodig lokale/regionale pers uit om zoveel mogelijk publiciteit te genereren. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.