Henri Bontenbal is onze kandidaat-lijsttrekker. Henri staat voor een fatsoenlijk Nederland, midden in de samenleving op basis van solidariteit en verantwoordelijkheid.   

Henri is 40 jaar, woont samen met zijn vrouw en twee zoons in Rotterdam en is een christendemocraat in hart en nieren.  
 
Henri groeide op in een warm gezin met acht kinderen ‘’Op Zuid’’ in Rotterdam. Bij de familie Bontenbal stond de deur altijd open en kreeg hij van jongs af aan mee dat je omziet naar elkaar en moet opstaan tegen onrecht.  

Henri studeerde Natuurkunde in Leiden en werkte jarenlang in de energiesector. Sinds 2021 is Henri Tweede Kamerlid. Hij zet zich in voor realistisch klimaat- en energiebeleid en schreef de klimaatvisie voor het CDA. 

"Hen...wie? Henri!"

  • Leeftijd: 40 jaar
  • Gezin: Vrouw en twee zoons
  • Woonplaats: Rotterdam
  • Studie: Natuurkunde aan de universiteit van Leiden
  • Geloof: Protestant met een katholiek hart
  • Hobby’s: Muziek maken (piano, orgel en saxofoon), lezen en hardlopen

Wist je dat...

  • Henri afstamt van Claes Michielszn Bontenbal, die in 1623 betrokken was bij een samenzwering tegen Prins Maurits van Oranje en daarom werd onthoofd?
  • Henri door collega’s gekscherend Professor Bontenbal genoemd omdat die niet uitgepraat raakt over de boeken die hij leest?
  • Henri een piano én een orgel in huis heeft staan? 

Mijn motivatie voor het lijsttrekkerschap

Ik kies bewust voor het midden. Waar niet de grootste mond gelijk heeft, maar juist de mensen die met elkaar het goede doen. In het midden gaan we met respect en fatsoen met elkaar om.

Midden in de samenleving, tussen de mensen. Sociaal en conservatief. Kies jij ook voor het midden

Ik kies voor het midden

Ik kies bewust voor het midden. Waar niet de grootste mond gelijk heeft, maar juist de mensen die met elkaar het goede doen. In het midden gaan we met respect en fatsoen met elkaar om.

Midden in de samenleving, tussen de mensen. Sociaal en conservatief. Kies jij ook voor het midden?

Rentmeester in de praktijk

Sollicitatiebrief lijsttrekkerschap

Rotterdam, 15 juli 2023

Geachte partijvoorzitter, beste Hans, 
Geachte selectiecommissie, beste Wendy, Clémence, Mark & Mark,

Met veel energie en betrokkenheid wil ik u middels deze brief laten weten dat ik 
solliciteer voor het lijsttrekkerschap van het CDA.

Onze partij zit in één van de moeilijkste periodes van haar lange geschiedenis. Maar  zoals de geschiedenis van het CDA ook laat zien, volgt er na een periode van terugval altijd een periode van herstel en vitaliteit. Dat kan opnieuw. Want het gedachtegoed van het CDA is springlevend en relevanter dan ooit.

Onze samenleving is moe. Moe van de coronapandemie en de crises die alsmaar niet opgelost worden. Moe van de doorgeslagen individualisering, van de polarisatie in de politiek, van het heilige geloof in marktwerking....

8 september 2021 - CDA publiceert Klimaatvisie

Vandaag publiceert kamerlid Henri Bontenbal namens de CDA Tweede Kamerfractie en het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA een nieuw visiedocument over klimaatbeleid. Vanuit de filosofie van de christendemocratie bespreekt het document de CDA-visie op het klimaat en worden er concrete beleidsvoorstellen gepresenteerd voor beter klimaatbeleid in Nederland...

Interview Trouw: 'Sluit die kolencentrales niet, maar doe er iets anders mee'

Kamerlid Henri Bontenbal probeert met een genuanceerd en soms technisch verhaal klimaatbeleid te maken. Maar zit de kiezer daar wel op te wachten, getuige de grote overwinning van BBB?...

Interview Nederlands Dagblad: 'Met alleen kleine stapjes gaan we er niet komen'

Wie Henri Bontenbal (40) hoort praten, hoort Rotterdam. Hij is de vierde uit een gezin met acht kinderen. Hij genoot van die grootte. Er waren veel discussies thuis; zijn ouders probeerden hun kinderen de ruimte te geven...

Ik sta voor een fatsoenlijk land waar omzien naar elkaar en waarden en normen niet ouderwets maar juist vanzelfsprekend zijn. 

Mijn inspiratiebronnen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.