15 september 2023

CDA Noord-Holland verwelkomt Henri Bontenbal in Amsterdam

Gisteren kwam onze nieuwe lijsttrekker, Henri Bontenbal, naar onze provincie! Eerst stond er een werkbezoek naar de Nationale Supercomputer op de planning. Bontenbal is samen met Dennis Heijnen en Eveline Tijmstra van CDA Noord-Holland een kijkje gaan nemen op Science Park bij SURF, de organisatie achter deze Nationale Supercomputer. Tijmstra: ''Veel nieuwe dingen geleerd, super leuk om een keer van binnen te zien!''.

SURF zorgt met dit nieuwe systeem voor beter onderzoek naar complexe systemen, simulaties en modellen. Hiermee kan er dus gerichter onderzoek gedaan worden naar weersomstandigheden, klimaat, energie, landbouw, gezondheidszorg en meer. Ook hebben ze een samenwerkingsverband met universiteiten, hogescholen en research instellingen om het onderwijs te blijven verbeteren op het gebied van ICT. ''Fascinerend om te horen hoe ze hier bezig zijn met innovatie en digitalisering'' Aldus Bontenbal. 

Het is heel belangrijk om het niveau van onderwijs en onderzoek in Nederland hoog te houden. Daarom is het van groot belang om deze organisaties en projecten te steunen, met als doel een sterke digitale kenniseconomie.

Naderhand was er een netwerkborrel samen met Henri Bontenbal voor leden en geïnteresseerden, bij honkbalvereniging de Capitals in Amsterdam. Dit was een groot succes! Iedereen heeft hun prangende vragen kunnen stellen, persoonlijk een praatje gemaakt en uiteraard Bontenbal beter kunnen leren kennen. Henri sloot af op Instagram: ''Veel goede gesprekken gehad met CDA'ers bij de honkbalvereniging in Amsterdam, het was top!''.

Vanuit CDA Noord-Holland was dit een geslaagde dag!

 

Foto's gemaakt door: Leonard Walpot

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.