19 december 2023

CDA wil weten wat Noord-Hollands provinciebestuur denkt over nieuw erotisch centrum Amsterdam Zuid

Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het Noord-Hollands provinciebestuur over het nieuw erotisch centrum bij Amsterdam RAI. Het CDA is zeer kritisch op de ontwikkeling van een erotisch centrum op deze schaal en in deze buurt. Fractievoorzitter Dennis Heijnen: ‘’We willen weten op welke wijze de provincie Noord-Holland betrokken is geweest bij dit besluit. Wat voor gevolgen heeft dit nieuwe erotische centrum op deze gekozen locatie, bijvoorbeeld voor het Zuidasdok?’’.

Op maandag 18 december heeft de gemeente van Amsterdam de voorkeurslocatie bekend gemaakt van het nieuw te ontwikkelen erotisch centrum. De voorkeurslocatie is vastgesteld aan de zuidkant van station RAI, in de lus van de afrit van de A10. Heijnen: ‘’Wat vindt de provincie eigenlijk van deze voorkeurslocatie bij de RAI? Er zijn grote vragen over de gevolgen voor de bereikbaarheid van het gebied en voor de ontwikkeling van het Zuidasdok, waar de provincie Noord-Holland één van de opdrachtgevers is’’. Daarnaast vraagt CDA Noord-Holland zich af hoe de provincie en de MRA de geuite kritiek van het Europees Medicijn Agentschap over de gekozen voorkeurslocatie beoordelen. Lees hier de ingediende schriftelijke vragen.

Direct na het bekend worden van het nieuws heeft het CDA Amsterdam heeft laten weten tegen dit plan te zijn. ‘’Rondom de Europaboulevard in stadsdeel Zuid wonen mensen. Zij willen dat dit stadsdeel veilig is. Ook bedrijven investeren volop in dit gedeelte van de stad. Zo versterken zij de Amsterdamse economie. Met deze beslissing wordt hun toekomst onzeker. De overlast en onveiligheid zal toenemen. Dit is niet alleen onze angst, maar ook van veel Amsterdammers.’’ Aldus Rogier Havelaar, fractievoorzitter CDA Amsterdam.

CDA Amsterdam heeft een ‘Zorgenlijn Erotisch Centrum’ geopend waar bezorgde Amsterdammers per e-mail en telefonisch hun mening kwijt kunnen. Havelaar: ‘’Met de Zorgenlijn willen wij alle kritische geluiden verzamelen. Op die manier gaan we zorgen dat het gemeentebestuur alle zorgen meeneemt.’’

 

De Zorgenlijn Erotisch Centrum is per 18 december geopend. Wij hopen dat Amsterdammers ons bestoken met e-mails, telefoontjes en appjes. Wij willen iedere vraag, detail en kritische noot meenemen als de gemeenteraad besluit over het plan van het gemeentebestuur. Want wij delen de grote zorgen van onze inwoners. Volgens ons is er geen plek voor een nieuw sekspaleis. Ook niet rond de RAI waar het te vol en te druk is. De veiligheid komt in gevaar. Daarom roepen wij iedereen op om uw zorgen te uiten via www.cda.nl/amsterdam, per e-mail: [email protected], of per telefoon: 020 - 552 34 76.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.