19 februari 2019

Minister Hoekstra bezoekt Karateclinic in Haarlem

De Haarlemse karatekampioen Tyron Lardy gaat minister Hoekstra van Financiƫn kennis laten maken met karate. De minister bezoekt op woensdag 27 februari een karatetraining bij sportcentrum Kenamju in Haarlem. Team Sportservice en de provinciale afdeling van het CDA hebben de sportieve minister uitgenodigd om te laten zien hoe belangrijk het is dat de overheid sporten zowel in de breedte als voor talenten ondersteunt. Het CDA wil dat de provincie hier een actievere rol in gaat spelen.

De talentvolle Tyron Lardy (22) maakt een serieuze kans om in 2020 aan de Olympische Spelen in Tokio mee te doen, waar karate voor de eerste keer op het programma staat. Hij moet forse inspanningen leveren om dit doel te behalen, naast een academische studie, en zal hierover vertellen aan minister Hoekstra.

Tijdens deze bijeenkomst presenteren provinciaal CDA-lijsttrekker Dennis Heijnen en Peter van der Aart van Team Sportservice/Olympisch Netwerk een Sportmanifest. Hierin laten zij zien wat de provincie Noord-Holland kan bijdragen aan het ondersteunen van de georganiseerde breedtesport en talentontwikkeling.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.